اخراج سه هزار نفر از فورد
ایمیل این پیام در بین کارکنان کارخانه خودروسازی فورد در دیربرن میشیگان منتشر شد که ۲۰۰۰ نیروی تماموقت حقوقبگیر و ۱۰۰۰ نفر از کارکنان قراردادی با فورد خداحافظی خواهند کرد. این ۳هزار نفر ۶درصد از ۳۱هزار نیروی انسانی فورد در ایالات متحده و کانادا را تشکیل می دهند. در این اقدام تعدیل هیچیک از ۵۶هزار کارگر کارخانه عضو اتحادیه کارگری تحتتاثیر قرار نگرفتهاند. به بیان سادهتر کارمندان اداری را اخراج کردهاند اما از کارگران خط تولید کسی اخراج نشده است.
به گزارش سرعت پرس به نقل از دنیای اقتصاد -بخشی از این تعدیل نیرو به کشور هندوستان مربوط میشود چون فورد کارخانهاش را در هند به فروش رسانده است. بیش از ۱۰۰ سال است که فورد خودروهای بنزینسوز به بازار عرضه میکند. اکثر حکومتها بهویژه در کشورهای غربی در پاسخ به گرمایش زمین در حال حذف خطوط تولید خودروهای بنزینی هستند با اینکه هنوز نفت به پایان نرسیده و پول نقد حاصل از فروش خودروهای بنزینی به حساب خودروسازان جاری است. فورد اعلام کرده تا سال ۲۰۳۰ یعنی کمتر از ۸ سال نیمی از محصولات جهانی این شرکت برقی خواهند بود.بیل فورد، رئیس هیئتمدیره و جیم فارلی مدیر عامل این گروه خودروسازی آمریکایی در ایمیلهای خود به کارکنان گفتهاند برای کسانی که از فورد میروند مزایای قطع ارتباط در نظر گرفته شده و تا جایی که امکان داشته باشد، به کاریابی جدید آنها کمک خواهد کرد.
از نظر تیم ارشد فورد، این کمپانی هنوز فرصت راهبری در عصر خودروهای برقی متصل به شبکههای اینترنت را دارد. در این ایمیل آمده است: «برای ساختن این آینده [خودروهای برقی و متصل] نیاز به تغییر شکل و دگردیسی در همه جنبههای کاری و عملیاتی است که در نیم قرن گذشته شکل گرفته است. معنی این تغییر شکل، تخصیص مجدد منابع، تغییر در ساختار هزینه در بخشهای غیررقابتی و سنتی است.» با تحلیلها و ارزیابیهای بهعملآمده مشخص شده ساختار هزینه در فورد به قدر کافی با جنرال موتورز، استلانتیس و تسلا قابلرقابت نیست. پیش از این فورد اعلام کرده بود هدف راهبردی آنها کاهش ۳میلیارد دلار هزینه سالانه در هزینههای ساختاری سالانه خودروهای بنزینسوز تا سال ۲۰۲۶ است. در این ایمیل آمده است: «ما در حال حذف برخی از مشاغل، سازماندهی مجدد و سادهسازی کارکردها در کل کسبوکار هستیم.» فارلی مدیرعامل این شرکت بارها تکرار کرده ۱۸۲هزار نیرو در کل جهان برای ساختار این گروه خودروسازی بسیار بزرگ است و لازم است با سادهتر کردن فرآیندها بخشی از این مشاغل حذف شوند تا دوران گذار از بنزینی به برقی سریعتر و راحتتر اتفاق بیفتد. فورد زمان زیادی است که به تجدید ساختار در اروپا، آسیا و بهویژه هند پرداخته است.