چينى ها جلوتر از همه

نوشته شده توسط آوين گيلانى

اين گزارش به شما نشان مى دهد كه چينى ها نه فقط در صنعت خودرو، بلکه در تمام بخش های مختلف صنعت پيشرفت فوق العاده چشمگيرى داشته اند


سرعت پرس– چندى پيش، گزارشى از روند رو به رشد صنعت چين بويژه صنعت خودروى اين كشور داشتيم كه نگاه به اين آمار شما را حيرت زده مى كند! اين گزارش به شما نشان مى دهد كه چينى ها نه فقط در صنعت خودرو، بلکه در تمام بخش های مختلف صنعت پيشرفت فوق العاده چشمگيرى داشته اند. رشدى كه بويژه در صنایع پيشرفته (های تک) حيرت تمام دنبا را بدنبال داشته است.

چین در سال 2013 با 9 تریلیون دلار تولید ناخالص دومین اقتصاد بزرگ دنیا را داشته‌ و رشد اقتصادی آنها آنچنان سریع بوده که صدها میلیون شهروند خود را از دامان فقر نجات داده است. اگر در سال 1978، شصت و چهار درصد چینی‌ها با درآمدی کمتر از یک دلار در روز زندگی می‌کرده‌اند اما اکنون این میزان به 10% رسيده است. چین این روند رو به رشد را با چنان سرعتی طی می‌کند که درحال حاضر بعد از آمريكا به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده جهان‌، در جایگاه دوم اقتصاد دنیا قرار دارد. در این اقتصاد پویا‌ ی متکی بر مالکیت خصوصی، صنایع خودروسازی اين كشور هم از لحاظ كمى و هم از حیث کیفی رشد بسیار سریعی داشته‌ است.

【航空报国】MU7801 B-919A


چینی ها در سال 2023 توانستند دستاوردهای مختلفی را در صنایع مختلف ثبت کنند. آنها در سال ٢٠١١ طراحى و توليد ساخت اولین هواپیمای مسافربری غیر تجاری خود به نام Comac C919 را استارت زدند، در سال ٢٠١٥ نسخه پروتوتايپ آن را توليد كردند و در نهايت هم در سال ٢٠١٧ با موفقیت آنرا به پرواز در آوردند

دانشمندان چینی همينطور به فرمول تولید قند مصنوعی از دی اکسید کربن دست یافتند و اولین پروژه ذخیره‌سازی کربن را نيز به بهره بردارى رساندند. جالب است بدانيد كه این پروژه با ظرفیت سالانه 300000 تن، برای ذخیره سازی بیش از ١.٥ میلیون تن دی اکسید کربن (CO2)راحی شده است که چنين ظرفيتى معادل کاشت نزدیک به ١٤ میلیون درخت است.

دانشمندان چینی همچنين یک تراشه یکپارچه متشکل از چندین آرایه ممریستور و تمام مدارهای جانبی لازم برای پشتیبانی از یادگیری کامل را روی تراشه توسعه داده‌اند.

علاوه بر اين، تلسکوپ رادیویی خورشیدی چين، آزمایشات کلیدی را پشت سر گذاشته است که نشان دهنده تکمیل رسمی بزرگترین تلسکوپ رادیویی روز جهان است.

چينى ها اولین کشتی هیدروژنی خود را در اولین سفر خود بر روی رودخانه یانگ تسه يانگ آزمايش كردند كه نشان دهنده  پیشرفت در فناوری پیل سوختی هیدروژنی در کشتی های آبراه داخلی است

به مناسبت بیستمین سالگرد اولین پرواز فضاپیمای سرنشین دار شنژو-5، ایستگاه فضایی چین شاهد لحظه‌ای تاریخی دیگر بود که در آن شش فضانورد از دو فضاپیما به هم رسيدند.

 همانطور كه مشاهده مى كنيد، رشد پيشرفت چينى ها در همه صنايع به خوبى قابل مشاهده است. اولین کشتی تفریحی بزرگ داخلی چین به نام “Adora Magic City” در سال ٢٠٢١ به بهره برداری رسید كه اين مى تواند نشان از موفقيت چالش برانگیزترین پروژه های کشتی سازی اين كشور همچون پروژه هاى ساخت  يك ناو هواپیمابر، یک ناو بزرگ گاز طبیعی مایع و یک کشتی تفریحی بزرگ باشد.  كروز تفريحى ٧٧٠ ميليون دلارى كه به تازگى به آب انداخته شده و پذيراى بيش از ٥٢٠٠ مسافر است.

اولین اینترنت فوق‌العاده پرسرعت جهان با پهنای باند 1200 بیت در ثانیه (1.2T) هم گوشه ديگرى از اين رشد سريع السير است. چین با استفاده از موشک Long March 2D چندین ماهواره را به فضا ارسال کرد که پانصدمین پرتاب خانواده Long March را رقم زد. این پنجاه و نهمین پرتاب موشک از سوی چین در سال جاری و سیزدهمین پرواز مدل Long March 2D در سال 2023 بود.

   

دستاوردهای چین در صنایع سبک، سنگین و های تک ها به اين موارد خلاصه نمی شود و آن ها در ديگر صنايع نيز به موفقیت های چشم گیری دست يافته اند. ركورد زنى چينى ها در پيشرفت و رشد سريع السير همچنان ادامه دارد. چينى ها در زمينه مهندسى راه و ساختمان هم يك شبه ره صدساله را رفته اند! ساخت بزرگترين برج دنيا در استان شاندونگ و احداث طولانى ترين و مرتفع ترين پل معلق دنيا، گوشه اى از پيشرفت شگفت انگيز چينى ها در راه و ساختمان است.

در ديگر صنايع دست یافتند که آینده اقتصاد، علم و زندگی دنيا را تحت تاثیر قرار مى دهد.

لینک کوتاه: https://soratpress.ir/?p=20104
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه