پاى “رى را” به خيابان ها باز مى شود
سرعت پرس- روز گذشته شركت ايران خودرو با دعوت از اصحاب رسانه حوزه خودرو، جديدترين محصول خود را مورد ارزيابى ايشان قرار داد.
“رى را” به عنوان اولين كراس اور طراحى شده توسط ايران خودرو تا پاييز امسال روانه خيابان ها خواهد شد
به گزارش پايگاه خبرى سرعت پرس، روز گذشته شرايطى فراهم شد تا بالاخره خبرنگاران خودرويى اين خودرو را از نزديك و در حضور مديران و مهندسان پروژه K125، مورد ارزيابى و بررسى خود قرار دهند.
يك كراس اور با طراحى به روز و پر از امكانات و تجهيزات رفاهى و ايمنى كه در صورت عرضه با شرايط مناسب، قطعاً مى تواند مورد توجه بازار قرار گيرد. “رى را” براى موفقيت در بازار چند ويژگى خاص دارد.
اول اينكه عرضه كننده آن ايران خودرو است كه با وجود برخوردارى از شبكه گسترده نمايندگى هاى خود، مى تواند حضورى يكپارچه و قوى در سراسر كشور داشته باشد. نكته ديگر اينكه چهره اى به روز دارد كه به كمك آن مى تواند نظر مخاطبان بيشترى را به خود جلب نمايد و بالاخره آنكه اولين خودروى توليد داخل است كه با اين سطح از امكانات آپديد شده و به روز عرضه مى گردد. ناگفته نماند كه مجهز بودن “رى را” به انواع سامانه هاى كنترل كننده و وجود ايربگ هاى پرده اى مى تواند امتياز ارزشمند ديگرى براى اين خودرو باشد.
مدير پروژه K125 چه گفت؟
در نشست خبرى ايران خودرو مهدى رادمنش معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو به جزييات كامل اين پروژه پرداخت.
وى با اشاره به توليد ١٠ هزار دستگاه رى را تا پايان سال گفت: میزان ساخت داخل این محصول در حال حاضر حدود ۶۸ درصد بوده که در ادامه تولید انبوه، افزایش خواهد یافت. او همچنين با پرداختن به مشخصات فنی خودروی ریرا، گفت: این محصول دارای موتور EF7P TC با حجم ۱۶۴۵سی سی است كه ۱۶۰ اسب بخار دارد و ٢٤٠ گشتاور توليد مى كند.
رادمنش گفت: برای خودرویی با این مشخصات، نیازمند توان و گشتاور بیشتری بودیم. هم چنین به سبب استاندارد آلایندگی و مصرف سوخت ناگزیر به کاهش مصرف سوخت بودیم، بنابراین موتور جدید با همت شرکت ایپکو توسعه داده شد.
از نگاه رادمنش یکی دیگر از ویژگی های اختصاصی ریرا، بهره گیری از شبکه برق و الکترونیک اختصاصی ایرانخودرو بوده که برای نخستین بار در کشور توسعه داده شده است.
از ديگر ويژگى هاى خاص “رى را” ماژول اتصال به شبكه است كه آن را در بين رقباى موجود در بازار منحصر مى كند. معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو، در اين خصوص یادآور شد كه ماژول اتصال به شبکه خودرو، برای نخستین بار است كه در ایران انجام مى شود. این ماژول ماحصل همکاری شرکت دانش بنیان تام ایران خودرو و جهاد دانشگاهی شریف است.وی با بیان اینکه برای بهره برداری از این تجهیز، نیازمند زیرساخت هایی هستیم که با همکاری هلال احمر در حال انجام است، گفت: بر این اساس، در صورت بروز سانحه، سرنشینان می توانند با فشار دادن تنها یک دکمه، به اپراتور متصل شوند.
استفاده از سامانه اى كه قطعا زيرساخت هاى آن بايد در داخل كشور فراهم باشد.
تست رى را
در داخل پيست و در فضاى محدود در نظر گرفته شده داخل ايران خودرو، اين فرصت برايمان فراهم شد تا براى مدت كوتاهى اين خودرو را رانندگى و توانايي هاى آن را بسنجيم.
بدليل طول كم پيست، نتوانستيم شتاب آن را ثبت كنيم اما رانندگى آن نرم و ترمزهايش خوب عمل كردند. نهايت سرعت اعلام شده براى اين خودرو ١٩٥ كيلومتر اعلام شده است.
به گفته رادمنش نسخه برقى رى را نيز با توان ٤٢٠ كيلومتر پيمايش در تابستان سال آينده وارد بازار خواهد شد.
داخل رى را
همانطور كه پيشتر هم گفته شد، سطح تجهيزات “رى را”، نقطه قوت اين خودرو در مقابل رقباست. درواقع ايران خودرو براى “رى را” هيچ چيزى كم نگذاشته است! از صندلى هاى برقى گرم كن دار گرفته تا شارژر وايرلس و صندوق برقى كه براى اولين بار در يك محصول ايرانى مشاهده مى شود. البته اميدواريم كه تامين اين تجهيزات و امكانات در خودروهاى توليدى تمام و كمال صورت گرفته و بعدها در خطوط توليد مانع از فرايند توليد و مونتاژ نشود.