دليل اصلى آمار بالاى مرگ و مير تصادفات نوروزى چيست؟

تغيير فرهنگ رانندگى اصلى ترين عاملى است كه مى تواند كاهش حوادث و پايين آمدن مرگ و مير و آسيبهاى جبران ناپذير را داشته باشد.

سرعت پرس- ١٠٠ هزار تصادف در طى يك دوره كوتاه تعطيلى، بيش از ١٣ هزار تصادف منجر به مرگ و جرح، ٨١٣ كشته و  بيشتر از ٢١ هزار نفر مجروح آمار تكان دهنده اى است كه متاسفانه هر سال تكرار مى شود و عده اى را سوگوار عزيزانشان مى كند. 

آمارى هولناك كه تكرار و افزايش هر ساله آن، مسئولان را به واكاوى و بررسى دلايل اين امر وا مى دارد تا بلكه بتوانند اين آمار دلخراش را به كنترل خود آورده و آن را تا حدودى مهار كنند. در هفته پيش و پس از پايان آماده باش نوروزى پليس راهور، سرتيپ تيمور حسينى نيز ضمن ارائه آمار فوق با اشاره به موارد مختلفى به دلايل اين امر  پرداخت و در بخشى از سخنانش گفت:

“در ايام نوروز ١٣ هزار تصادف منجر به جرح و کشته رخ داده که ۹۰ درصد از خودروهای دخیل در اين امر، از نوع خودروهای داخلی و ۱۰ درصد از نوع خودروهای خارجی بوده اند. او همچنين گفته كه سهم شماره گذاری خودروهای داخلی ۸۸ درصد و خودروهای خارجی ۱۲ درصد است و این آمار ۹۰ درصدی نشان می‌دهد که خودروهای داخلی ۲ درصد بیشتر از سهم شماره گذاری دخالت داشتند. او در آخر نيز یادآور شده است كه انواع پژو در حالى ۲۷ درصد در تصادفات سهم داشته اند، که سهم شماره گذاريشان ۳۲ درصد بوده است”.

ارائه چنين آمارى از سوى مركز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور، شايد كه بتواند در بررسى كارشناسان و يافتن راه حل موثر واقع شود، اما در اين ميان بايد به چند نكته بسيار مهم توجه داشت. نكاتى كه رييس پليس راهور مى توانست در بيان اظهارت خود به آنها نيز اشاره نمايد:

سردار حسينى در تفكيكى كه بين خودروهاى داخلى و خارجى (به عنوان عاملان تصادف)قائل شدند، بد نبود  كه به سهم بيشتر خودروهاى داخلى موجود در بازار و بالطبع سهم بالاى تردد آنها نسبت به ميزان تردد خودروهاى خارجى اشاره نيز مى كردند. عاملى بسيار مهم كه گويا از قلم ايشان افتاده است. 

على رغم اينكه ٧٠ درصد تصادفات در شهرها و ٣٠ درصد آن در جاده ها اتفاق افتاده، اما بالا بودن ميزان ٧٠ درصدى مرگ و مير تصادفات جاده اى نسبت به شهرها حكايت از تخطى از قانون و عدم رعايت محدوديت سرعت در بيرون شهرها دارد. چنين آمارهايى نشان مى دهد كه علت بالا بودن مرگ و مير را در جاى ديگرى بايد جستجو كرد. 

به عنوان نمونه در آمارى كه شيروانى رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور در اواخر تعطيلات نوروز ١٤٠٣ داد، ۸۲ درصد علت تصادفات سرعت و سبقت ناشی از عجله، خستگی و خواب آلودگی و عدم توجه کافی به جلو بوده است. 

مواردى كه در صورت توجه رانندگان به آن، کاهش چشمگیر حوادث و در نتيجه كاهش مرگ و مير و جراحت  را رقم خواهد زد.

تغيير فرهنگ رانندگى يك ضرورت 

شكى وجود ندارد كه خودروهاى خارجى (عمدتاً غربى) استانداردهاى توليد به مراتب بالاترى نسبت به خودروهاى داخلى (عمدتا چينى مونتاژى) دارند كه نهايتا مى تواند در كاهش آمار مرگ و جرح تاثيرگذار باشد اما مطمئنا   تغيير فرهنگ رانندگى اصلى ترين عاملى است كه مى تواند  كاهش حوادث و پايين آمدن مرگ و مير  و آسيبهاى جبران ناپذير را داشته باشد.

نگارنده خود در ايام عيد در آزادراه پرديس راننده اى را در پشت فرمان پژو پرشيا ديدم كه با سرعت زياد در حالى رانندگى مى كرد كه قليون هم مى كشيد !! به نظر شما چنانچه اين راننده باعث حادثه اى مرگبار شود، چه كسى مقصر است ؟ رفتار راننده يا سهم ٢٧ درصدى انواع پژو از تصادفات جاده اى؟!

رانندگى پرخطر راننده پرشيا كه مى تواند به يك حادثه مرگبار منجر شود

واقع بين باشيم، تغيير فرهنگ رانندگى با هدف الزام رانندگان به رانندگى كم خطر و كم ريسك، اولين راه براى كاهش تصادفات و البته رعايت استانداردهاى ايمنى براى محصولات داخلى نيز ضرورتى است كه بايد دنبال شود. 

به نظر مى رسد تغيير آموزش هاى رانندگى، فرهنگسازى و تبليغات مستمر رسانه اى و در نظر گرفتن جرايم سنگين از ديگر ضرورياتى است كه پليس راهور بايد به طور جدى به آن توجه كند.

لینک کوتاه مقاله: https://soratpress.ir/?p=19796

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *